Pittig gewokte runderreepjes met paprika en ajuin
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Malse beefsteak reepjes met paprika en ui. De Chinezen gebruiken “Velveting” voor het vlees mals te krijgen..........; Ik had er nog nooit van gehoord ! Het is een Chinese techniek om vlees mals te houden bij het roerbakken. Het vlees word eerst gemarineerd en dan “gepocheerd” in olie of water voor men het roerbakt.
Ingrediënten 3 personen
700 g biefstuk1/2 rode en groene paprika (in reepjes)
1/4 koffielepel Sambal Oelek
1 teentje look (zeer fijn gesneden)
3 eetlepels oestersaus
400 ml arachideolie
Voor de marinade:
2 koffielepels suiker
2 koffielepels maïszetmeel
2 koffielepels sojasaus
1 koffielepel arachideolie
Bereidingswijze
-Snij de biefstuk in reepjes.
-Meng er de ingrediënten van de marinade onder en laat 30 minuten marineren.
-Doe de arachideolie in een wok en zet het vuur op halve kracht. Doe de gemarineerde runderreepjes in de wok.
Laat ze juist gaar worden in ca. 1 à 2 minuten. Zorg ervoor dat de olie niet pruttelt!
-Neem het vlees met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-Verwijder de olie uit de wok.
-Doe een scheutje arachideolie in de wok en fruit de sambal en de look even aan. Zorg dat de look niet bruin wordt want dit geeft de een bittere smaak.
-Voeg er de groenten bij en roerbak 2 minuten.
-Doe er het vlees bij en roerbak 1 minuut.
-Meng er de oestersaus door en warm nog even goed door.
Bron
meersmaak