Pittig gewokte runderreepjes met paprika en ajuin

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-09-2021
  • Pittig gewokte runderreepjes met paprika en ajuin

    Pittig gewokte runderreepjes met paprika en ajuin

    Pittig gewokte runderreepjes met paprika en ajuin

Malse beefsteak reepjes met paprika en ui. De Chinezen gebruiken “Velveting” voor het vlees mals te krijgen..........; Ik had er nog nooit van gehoord ! Het is een Chinese techniek om vlees mals te houden bij het roerbakken. Het vlees word eerst gemarineerd en dan “gepocheerd” in olie of water voor men het roerbakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
700 g biefstuk
1/2 rode en groene paprika (in reepjes)
1/4 koffielepel Sambal Oelek
1 teentje look (zeer fijn gesneden)
3 eetlepels oestersaus
400 ml arachideolie

Voor de marinade:
2 koffielepels suiker
2 koffielepels maïszetmeel
2 koffielepels sojasaus
1 koffielepel arachideolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de biefstuk in reepjes.
-Meng er de ingrediënten van de marinade onder en laat 30 minuten marineren.

-Doe de arachideolie in een wok en zet het vuur op halve kracht. Doe de gemarineerde runderreepjes in de wok.
Laat ze juist gaar worden in ca. 1 à 2 minuten. Zorg ervoor dat de olie niet pruttelt!
-Neem het vlees met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
-Verwijder de olie uit de wok.

-Doe een scheutje arachideolie in de wok en fruit de sambal en de look even aan. Zorg dat de look niet bruin wordt want dit geeft de een bittere smaak.
-Voeg er de groenten bij en roerbak 2 minuten.
-Doe er het vlees bij en roerbak 1 minuut.
-Meng er de oestersaus door en warm nog even goed door.

Bron

meersmaak

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten