Kip op chinese wijze
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Chinese klassieker ! De uitgebeende kippenbout haal ik op de markt aan het kippenkraam. Je kan eventueel kippenfilet gebruiken maar het resultaat zal niet hetzelfde zijn.
Ingrediënten 3 personen
500 gr uitgebeende kippenbout2 koffielepels maïszetmeel
1 groene paprika in stukjes
2 teentjes look (versnipperd)
4 g verse fijn gesneden gember
2 grote sjalotten in stukjes
2 koffielepels sherry
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 koffielepel lichte sojasaus
1 koffielepel hot chilisaus
2 koffielepels kristalsuiker
50 g ongebrande ashewnoten
peper en zout
Bereidingswijze
-Snijd de kip in blokjes, kruid met peper en zout en meng er het maïszetmeel onder. Laat even rusten.
-Doe de olie in een pan of wok en roerbak er de kip, look en gember in.
-Voeg sherry, lichte sojasaus, kristalsuiker, hot chilisaus, sjalotten en paprika toe. Roerbak een 5-tal minuten.
-Proef en kruid eventueel bij met lichte sojasaus.
- Meng er de noten onder.
Serveer met rijst.
Bron
meersmaak