Kip op chinese wijze

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kip op chinese wijze

    Kip op chinese wijze

    Kip op chinese wijze

Chinese klassieker !   De uitgebeende kippenbout haal ik op de markt aan het kippenkraam. Je kan eventueel kippenfilet gebruiken maar het resultaat zal niet hetzelfde zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 gr uitgebeende kippenbout
2 koffielepels maïszetmeel
1 groene paprika in stukjes
2 teentjes look (versnipperd)
4 g verse fijn gesneden gember
2 grote sjalotten in stukjes
2 koffielepels sherry
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 koffielepel lichte sojasaus
1 koffielepel hot chilisaus
2 koffielepels kristalsuiker
50 g ongebrande ashewnoten
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de kip in blokjes, kruid met peper en zout en meng er het maïszetmeel onder. Laat even rusten.

-Doe de olie in een pan of wok en roerbak er de kip, look en gember in.
-Voeg sherry, lichte sojasaus, kristalsuiker, hot chilisaus, sjalotten en paprika toe. Roerbak een 5-tal minuten.

-Proef en kruid eventueel bij met lichte sojasaus.
- Meng er de noten onder.

Serveer met rijst.

Bron

meersmaak

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten