Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-09-2021
  • Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

    Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

    Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

  • Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

    Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

    Kung Pao Kip (Gong Bao Ji Ding)

Klassieker uit Azië, die super lekker smaakt , uiteraard serveren we er rijst bij ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Marineren kip :
2 kipfilets
1 tl donkere sojasaus
1 el Shaoxing Chinese kookwijn (droge sherry als alternatief)
2 tl baking soda (om het vlees zacht te maken) – geen Bakpoeder !!
2 tl maïzena
0.5 tl witte peper

Chili olie :
5 el olie
2 tl Sichuan pepers
10 gedroogde chili

Saus :
0,5 tl donkere soja saus
3 el lichte soja saus
1 el donkere Chinese rijstwijn (kan vervangen worden door 1/2 el rijstwijn en 1/2 el worcestershire)
1 el shaoxing Chinese kookwijn (droge sherry als alternatief)
2 el suiker
1 tl maïzena
250 ml kippenbouillon

Roerbak :
6 teentjes look
2 cm verse gember
5 à 6 lente-ui
2 el olie
1 tas ongezouten pindanoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Marineren kip :
-Snij de kipfilet in blokjes van ca 1 cm en doe in kommetje.
-Voeg de soja saus (1 tl), de Shaoxing wijn (1 el), de bakingsoda (2 tl), de maïzena (2 tl) en de witte peper (0.5 tl) toe en meng zeer goed.

Chili saus :
-Doe de olie (5 el) in een hete pan
-Rooster de Sichuan peper
-Plet de Sichuan peper (2 tl) en de gedroogde chili (2 el).
-Doe ze bij de olie en bak gedurende 2 à 3 minuten.
-Zeef de chili olie.

Saus :
-Meng alle ingrediënten in een kom : donkere soja saus (0.5 tl), lichte sojasaus (3 el), Shaoxing wijn (1 el), donkere Chinese rijstwijn (1 el), maïzena ( 1 tl), suiker (2 el) en de kippenbouillon (250 m)

Bereiding :
-Pers de knoflook (6 teentjes).
-Snij de gember (50 g) zeer fijn.
-Snij de lente-ui (6) in stukjes van 1 cm
-Doe de chili olie (1 à 2 el ) in een wok op hoog vuur.
-Bak de kip 2 à 3 minuten tot ze voor ¾ gaar is. Blijf roeren.
-Voeg de saus toe en breng het aan de kook terwijl je roert.
--Goed roeren tot de saus de goede dikte heeft.
-Voeg nu de lente ui (6) en de ongezouten pinda's (1 tas)
-Kook nu alles samen is nog een paar minuten.


Bron

T.Claeys

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten