Gevulde courgettes op zijn Bulgaars

  • Bulgaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gevulde  courgettes op zijn Bulgaars

    Gevulde courgettes op zijn Bulgaars

    Gevulde courgettes op zijn Bulgaars

Dit is een traditioneel eenpansgerecht. De groente zijn ingevuld en in de oven gegaard. De vulling is van voornamelijk rijst en gehakt. Dit wordt geserveerd met een saus, traditioneel op yoghurtbasis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
3-4 courgettes
1 handje half om half gehakt
1 schaaltje basmati rijst ca 250 gr.
1 ui
1 wortel
1 rode paprika
1 tak tijm
Zwarte peper
Zout
Olie
1 schaaltje yoghurt
Dille
Knoflook (als je wilt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe in een pan doe een scheutje olie en fruit de versnipperde ui.
-Snijd de wortel en de paprika in kleine blokjes. Voeg ze bij de ui en fruit ze 1-2 min.
-Voeg het gehakt toe in de pan en roer totdat het gehakt goed verkruimeld en mengt met de groenten.
-Voeg de (ongekookte) rijst toe en bak nog 1-2 min. Bestrooi met zout, zwarte peper en tijm.
-Giet water eroverheen: 2 schaaltjes water, hetzelfde schaaltje als van de rijst. Doe de deksel op de pan en laat 10 min pruttelen.

-In tussentijd snijd de courgettes in 2 of in 3, afhankelijk van de lengtes. De zaadjes in het midden uitlepelen.

-Vul de courgettes met het rijst-mengsel en leg ze in een ovenschaal. Doe wat water in de ovenschaal, zodat de bodem bedekt is. Voeg wat zout aan het water toe. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 C. Bak ze ca 20 min.

-Serveren met sausje van yoghurt met zout en dille. Als je het lekker vindt kun je ook knoflook aan het sausje toevoegen.

Bron

bestemming Bulgarije

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten