AGVTJE uit de oven......

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-09-2021
  • AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

  • AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

  • AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

  • AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

  • AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

    AGVTJE uit de oven......

Een compleet agv maaltijdje uit de oven. Kabeljauw met peul en wortel en uiringetjes  met veel smaak van de curry madras en onderop beetgare plakjes aardappel. Lekker, slank en gezond met als finishing touch de gamba's met bosui.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram peultjes gerist
2 uien gepeld en in halve ringen gesneden
1 peen in halve plakjes
enkele vastkokende aardappelen circa 350 gram
2 stuks kabeljauw haas van 150 gram
2 volle eetlepels crème fraîche
1 el curry madras kruiden ( Jonnie Boer)
6 voorgekookte gamba's
gemalen peper en zout naar smaak
2 bos uitjes in schuine plakjes ter garnering
½ kippenbouillonbokje met minder zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaaltjes, aluminiumfolie, pan, snijplank, mes en pan om in te blancheren

Bereidingswijze

Breng water aan de kook, los er het halve bouillonblokje in op en kook de geschilde aardappeltjes in 12 minuten beetgaar. Giet af, maar vang het kookvocht op.

Blancheer de wortelplakjes 4-5 minuten in het kookwater van de aardappeltjes . Giet ze af , maar vang het vocht weer op en blancheer er ook de peultjes enkele minuten in.

Verhit een klein klontje boter met wat olie in een pan en fruit de uiringen even aan. Voeg de madras kruiden toe en bak nog 2 minuten.


Snij de iets afgekoelde aardappeltjes in plakjes en beleg er een ingevette bodem van een ovenschaaltje mee.

Leg er de gebakken uitjes op en daar boven op de kabeljauw. Bestrooi deze met peper en ( zout) naar smaak.
Drapeer de peultjes en de peen eromheen.

Bestrijk de vis met de crème fraîche en dek het schoteltje af met aluminiumfolie.

Zet de schaaltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schoteltjes uit de oven en leg er de voorgekookte gamba's op en strooi er de bosui over. Schuif nog even in de oven, zodat de gamba's warm worden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten