Aardappelsalade met spek en kruidengremolata
- Belgisch, Salade
- 30-60 min.
=18pxIdeaal bij een picknick of een barbecue
Ingrediënten 4 personen
500 g aardappelen400 g sperziebonen (jonge)
150 g gemengde sla (bladsla)
250 g kerstomaten
125 g spekblokjes
1 eiwit (losgeklopt)
basilicumhandje
olijfolie
6 el verse kruiden (fijngesnipperd: dragon, peterselie en bieslook)
1/2 citroen ( de schil er van)
100 g broodkruim
peper
zout
Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Kook ze beetgaar en laat afkoelen. Kook de boontjes beetgaar, spoel onder ijskoud water en laat afkoelen.
2 Spoel de sla en scheur in stukken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze.
3 Meng de ingrediënten voor de gremolata: de dragon, peterselie, bieslook, citroenschil en broodkruim. Breng op smaak met peper en zout.
4 Schep de aardappelblokjes eerst door het eiwit en wentel ze daarna door de kruidengremolata.
5 Bak de spekblokjes knapperig en laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna in dezelfde pan de aardappelblokjes.
6 Meng de sla met de boontjes, de kerstomaten, de aardappelblokjes en de spekjes. Bestrooi de salade met blaadjes basilicum.
Bron
libelle