Aardappelsalade met spek en kruidengremolata

  • Belgisch, Salade
  • 30-60 min.
  • Aardappelsalade met spek en kruidengremolata

    Aardappelsalade met spek en kruidengremolata

    Aardappelsalade met spek en kruidengremolata

=18pxIdeaal bij een picknick of een barbecue

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g aardappelen
400 g sperziebonen (jonge)
150 g gemengde sla (bladsla)
250 g kerstomaten
125 g spekblokjes
1 eiwit (losgeklopt)
basilicumhandje
olijfolie
6 el verse kruiden (fijngesnipperd: dragon, peterselie en bieslook)
1/2 citroen ( de schil er van)
100 g broodkruim
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Kook ze beetgaar en laat afkoelen. Kook de boontjes beetgaar, spoel onder ijskoud water en laat afkoelen.
2 Spoel de sla en scheur in stukken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze.
3 Meng de ingrediënten voor de gremolata: de dragon, peterselie, bieslook, citroenschil en broodkruim. Breng op smaak met peper en zout.
4 Schep de aardappelblokjes eerst door het eiwit en wentel ze daarna door de kruidengremolata.
5 Bak de spekblokjes knapperig en laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna in dezelfde pan de aardappelblokjes.
6 Meng de sla met de boontjes, de kerstomaten, de aardappelblokjes en de spekjes. Bestrooi de salade met blaadjes basilicum.

Bron

libelle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten