Aardappelsalade met mosterdvinaigrette
- Belgisch, Salade
- 30-60 min.
=18pxSlaatje met pit dat we lauw of koud kunnen serveren
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g biefstuk500 g nieuwe aardappelen
1 bosje groene asperges
2 lente-uien
2 peterselie takjes
1 knoflook teentje
1 el graanmosterd
olijfolie
witte balsamicoazijn
grof zeezout
peper
zout
Bereidingswijze
1 Borstel de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil.
2 Maak de asperges schoon. Kook of stoom ze beetgaar. Snij ze in stukjes.
3 Maak de lente-uitjes schoon. Snipper het groen en snij het wit in partjes. Hak de peterselie grof. Pel en snipper de knoflook.
4 Klop een vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, een eetlepel azijn, een eetlepel mosterd, peper en zout. Voeg er de knoflook en de peterselie aan toe.
5 Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.
6 Snij het vlees in reepjes. Bak die naar smaak in olijfolie. Meng ze met de aardappelen, de asperges en de lente-ui.
7 Verdeel de salade en de vinaigrette over de borden. Werk af met grof zeezout.
Bron
libelle