Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

  • Nederlands, Streekgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2021
  • Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

  • Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

  • Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

  • Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

  • Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

  • Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

    Blauwe bessenjam met bramen, sinaasappel en vanille

Op de pagina van Van Gilse kwam ik een recept tegen waarvan de smaakcombinatie me wel aansprak. Ik heb het recept wat vereenvoudigd want ik vond het originele recept een beetje te bewerkelijk. Mijn eigen versie bewaar ik hier om nog vaker te kunnen maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 500 gram blauwe bessen
- 250 gram bramen
- 1 sinaasappel, sap en rasp
- vanille stokje, essence of likeur
- glaasje water
- 250 gram geleisuiker speciaal (of dubbele hoeveelheid normale geleisuiker)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Was de bessen en de bramen en doe ze in een ruime pan. Giet er een glaasje water bij.
- Doe het rasp en sap van de sinaasappel en de vanille essence erbij, je kunt ook een vanillestokje gebruiken (overlangs opensnijden en het merg eruit schrapen. Merg en stokje dan beiden meekoken) Dit laat je ongeveer 10 minuten goed doorkoken.
- Gebruik een pureestamper om de bessen te pletten en fijn te maken.
- Voeg de suiker toe en laat het nog +/- 5 minuten zachtjes koken zodat de suiker helemaal op kan lossen.
- Schep de jam in brandschone potjes en draai het deksel goed strak dicht. Zet de potjes 10 minuten op zijn kop voordat je ze omdraait. Controleer of ze vacuüm zijn.
- Bewaar de potten op een koele en donkere plek en als ze geopend zijn in de koelkast.

Bron

Van Gilse/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten