Gegrilde kipsalade met pittige mangosalsa en frisse yoghurtdressing.
- Wereld, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Eindelijk weer eens een zonnige dag. Dan smaakt een maaltijdsalade op het zonnig terras buiten gewoon prima. Een heerlijke combinatie deze pittige mangosalsa met de kruidige gegrilde kip en de frisse dressing. Het proberen waard zelfs als je niet van fruit in je eten houdt. Gebruik wel mango's die ready to eat zijn.
Ingrediënten 2 personen
MANGOSALSA
1/2 mango in kleine blokjes gesneden
1/2 rode peper fijngehakt ¼
1/4 komkommer in blokjes gesneden zonder de zaadjes
1 /2 avocado in blokjes gesneden
handje koriander fijngehakt
sap van ½ – 1 limoen
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
GEGRILDE KIP
2 stuks kipfilet
2 eetlepels olijfolie
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
1 theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel uienpoeder
¼ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel paprikapoeder
snufje chilipoeder
FRISSE DRESSING
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 teentje knoflook geraspt
1/2 limoen sap en rasp
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
klein handje koriander fijngehakt
scheutje olijfolie
2 struikjes romaine sla ( of little gem) of andere sla naar keuze.
Benodigdheden
grillpan, snijplank, mes, salade borden. Kommetjes.Bereidingswijze
Maak eerst de mangosalsa door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Proef. Zet dan tot gebruik koel en afgedekt weg.
Maak vervolgens de frisse dressing door ook hiervan alle ingrediënten met elkaar te mengen. Proef even, voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als je de dressing te dik vindt. Zet eveneens tot gebruik koud en afgedekt weg.
Maak een marinade door alle ingrediënten voor de kip door elkaar te roeren. Wrijf er de kip mee in en laat even staan om in te trekken.
Stook een grillpan heet en schroei de kipfilets om en om dicht. Laat verder bakken totdat de kip gaar is en snij de kip in plakjes.
Was de romaine sla ( of sla naar keuze) en dep ze droog en scheur in grove stukken. Leg daarop de gegrilde kip, daarop de pittige mango salsa en verdeel de frisse yoghurt dressing over de salade.
Bron
Familie over de kook eigen tekst en foto's
Serveertip
Voor ons is dit een ruim voldoende maaltijdsalade. Je kunt er natuurlijk ook nog een sneetje geroosterd brood bij eten.