MAKALO

  • Joegoslavisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-09-2021
  • MAKALO

    MAKALO

    MAKALO

Voor iedereen die van knoflook houdt (zoals ik) is deze saus tien keer zo lekker dan aioli . Heerlijk als voorgerecht met warm stuk brood, maar ook als bijgerecht bij vlees of maaltijd soep .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 teen knoflook
beetje witte wijnazijn
100 g boter of zonnebloemolie
snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Bereidingswijze

-Neem een heel teentje knoflook en pel het.
-Doe in een blender met een beetje witte wijnazijn. Mix tot je een uniform mengsel krijgt.
-Smelt boter in een pan aan de zijkant, ongeveer 100 g. Voeg een beetje zout toe en mix constant terwijl je de gesmolten boter toevoegt. Voeg voor een goedkoper alternatief zonnebloemolie toe in plaats van boter. Het geheim is, druppel voor druppel. Net zoals het maken van mayonaise om een fijn volume en dichtheid te krijgen.

Bron

Macedonien cuisine

Serveertip

Eet het met mensen die net als jij van knoflook houden. Combineer het met alle gerechten die je maar kunt bedenken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten