Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2021
  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

  • Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

    Zalm in romige tomaten-spinaziesaus.

Dat je ook in een kleine camperkeuken een heerlijk en gezond gerecht kunt maken bewijst dit gerecht zeker. Het kost je zelfs minder dan 30 minuten, is gemakkelijk om te maken en met weinig ingrediënten . Heerlijk om met stevig brood de saus op te dippen of kies voor wat pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuks zalmfilet
150 gram babyspinazie
150 gram kerstomaatjes gehalveerd.
2 teentjes knoflook gehakt
zout en zwarte peper naar smaak
1 el boter
120 ml slag of kookroom
30 gram Pecorino of Parmezaanse kaas geraspt
handje verse peterselie en basilicum gehakt circa 1 ½ el van allebei de kruiden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank en mes.

Bereidingswijze

Bestrooi de zalmfilets aan beide kanten met peper en zout naar smaak.
Wrijf de bodem van de pan in met 1 el olijfolie en bak de zalm 6 minuten , draai om en bak nogmaals 2 minuten. Haal ze uit de pan en zet afgedekt opzij.

Verwijder het meeste vet uit de pan. Smelt de ongezouten roomboter en fruit de knoflook zachtjes aan. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en bak ze enkele minuten mee. Bestrooi met nog wat peper en zout. Voeg de babyspinazie toe en laat bakken totdat de spinazie begint te slinken.

Giet er de room bij. En voeg de kaas toe. Roer om en voeg de gesnipperde basilicum en bladpeterselie toe.
Zet het vuur lager en laat de saus in circa 3 minuten wat indikken. Leg de zalm in de saus en warm 2 minuten mee.
Serveer eventueel met pasta of een homp stevig brood om de saus mee op te deppen.


Bron

YouTube eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten