Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2021
  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

  • Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

    Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo

Eens heel iets anders . Een surf en turfsoep met spitskool, kabeljauw en chorizo . Niet moeilijk om te maken en erg lekker.Serveer als hoofdgerecht met stevig brood of serveer als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
650 g spitskool dun gesneden
3 uien gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1/2 a 1 rode chilipeper gesnipperd of in reepjes zonder zaad
1/2 tl karwijzaad
1/2 tl paprikapoeder
1 l vleesbouillon
350 g kabeljauw in stukjes
80 g chorizo in plakjes
3 el olijfolie
zout en peper

voor de garnering:
enkele takjes waterkers of peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, soeppan snijplank, mes, keukenpapier, staafmixer

Bereidingswijze

Laat de schijfjes chorizo zachtjes uitbakken in een droge koekenpan. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, karwijzaad en paprikapoeder enkele minuten. Voeg dan de spitskool toe en bak deze kort even mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel totdat de spitskool nog een lichte bite heeft. Neem 1/3 deel van de kool uit de soep en zet dat even opzij. Pureer de soep. Voeg de kabeljauw toe aan de soep en laat de soep zachtjes 5 minuten koken totdat de vis gaar is. Proef en breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de plakjes chorizo en de opzij gezette spitskool.

Bron

receptengalerij eigen tekst en foto's

Serveertip

Garneer eventueel met wat groen van waterkers of bladpeterselie.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 02-09-2021

Wat leuk Cecile. dankjewel voor je berichtje en hopelijk gaat de soep naar wens smaken. Groetjes Lidy.

Cecileg avatar
Cecileg 01-09-2021

deze ga ik binnenkort ook proberen. Ik vond die van Petra (?) ook zo lekker. Kijken hoe deze smaakt. Ik zal je het laten weten. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten