Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2021
  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

  • Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

    Risotto met peultjes en doperwtjes

De Risotto-primavera was zo goed in de smaak gevallen dus daarom heb ik er deze keer eentje met peultjes gemaakt.
Je kunt natuurlijk ook nog gerust aspergetips , tuinboontjes of andere (groene) groenten toevoegen.
Ik heb er (weer) gerookte zalm bij gegeten maar als vegetarische maaltijd is het ook erg lekker. Wil je er vlees of gevogelte bij, ook prima. Denk dan aan (been)ham of (gerookte) kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gram risotto rijst
- 250 gram peultjes
- 200 gram doperwtjes
- 1 à 2 sjalotten
- 150 ml droge witte wijn
- 750 ml groentebouillon
- klont boter
- 75 gram Parmezaanse kaas (of Pecorino)
- olijfolie
- peper uit de molen
- munt of basilicum om mee te garneren
- Optioneel: 200 gram gerookte zalm, garnalen, kip, beenham.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Haal de peultjes af en blancheer ze 3 minuten.
- Verwarm een beetje olie en fruit hierin de sjalot, voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie, giet de wijn erbij en laat het inkoken.
- Schep lepel voor lepel de bouillon erbij en controleer wanneer de rijst begint te garen.
- Doe de uitgelekte peultjes erbij, schep ze door de rijst en voeg dan de doperwtjes toe, schep deze ook weer door de rijst.
- Voeg de geraspte Parmezaan en de klont boter toe (bewaar een beetje kaas voor de garnering) en schep alles weer goed door elkaar.
- Maak op smaak met peper uit de molen. (Zout kan maar is niet echt nodig omdat de bouillon ook al gezouten is).
- Schep de risotto in een schaal en strooi er de achtergehouden kaas overheen.
- Garneer met wat munt- of basilicumblaadjes.
- Optioneel: Ook lekker met gerookte zalm (garnalen, kip of beenham) eroverheen (of erdoorheen)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten