De Peperonata van Janneke Philippi......

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

  • De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

  • De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

  • De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

    De Peperonata van Janneke Philippi......

Hou met deze heerlijke, zonnige groentestoof de zomer nog even vast en geniet van de Zuiderlijke smaken van dit slank gerecht. Heerlijk warm bij het diner of als antipasta koud of lauwwarm. Gebruik een rest voor op een broodje met wat schilfers parmezaanse  of pecorino kaas en wat rucola. 

Ik heb het gerecht iets aangepast en verse tomaten met wat tomatensap gebruikt i.p.v tomatenblokjes uit een blikje. Iets meer werk dan een blikje opentrekken , maar wel gezonder en smaakvoller.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram paprika's in diverse kleuren in brede repen gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 250 gram kerstomaatjes
- 150 ml droge witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)( ik nam 400 gram verse tomaten dan gepeld met een scheutje tomatensap)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, stoofpan

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 5 minuten. Voeg de paprika en de kerstomaatjes toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg vervolgens de inhoud van het blikje ( vers ontvelde tomaten en wat tomatensap) met de wijn toe . Roer alles goed om en stoof de paprika in circa 45 minuten zacht. Breng goed op smaak met peper en zout en wat extra vierge olijfolie.

Serveer warm met pasta en eventueel een gegrilde karbonade , kipfilet of biefstuk.

Bron

Janneke Philippi eigen tekst foto's en aanpassing naar smaak

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten