Rotweinkuchen van Eva

  • Duits, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-08-2021
  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

  • Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

    Rotweinkuchen van Eva

Van mijn collega Eva, een (taarten)bakster in hart en nieren, kreeg ik een stuk cake (kuchen) om te proeven en moest het "geheime" ingrediënt raden.
En hoe lekker de cake me ook smaakte ik had niet kunnen bedenken dat er rode wijn in zat.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 250 g boter of margarine
- 200 g suiker (of 250 g als je van zoet houd)
- 4 eieren
- 1 tl kaneel
- 1 el cacao
- 1 pakje vanillesuiker (of 1 el zelfgemaakte)
- 100 g pure hagelslag
- 125 ml rode wijn
- 250 g zelfrijzend bakmeel. (Je kunt ook bloem gebruiken, voeg dan een pakje bakpoeder toe.)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een cakeblik in en zet apart.
- Mix in een mengkom de (zachte) boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf doormixen.
- Doe het meel, bakpoeder, cacao en kaneel samen in een kom en meng het eerst door elkaar. Dan zeef je dit mengsel beetje bij beetje bij het beslag. Mix tot je een mooi glad geheel hebt.
- Meng als laatste de wijn en hagelslag er (beetje bij beetje) doorheen.
- Giet het beslag nu in de cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 1 uur.
- Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
- Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bak rooster om verder af te laten koelen.

Bron

Eva

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten