Gestoofde Little Gem.

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

  • Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

  • Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

  • Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

    Gestoofde Little Gem.

Brrr eigenlijk wilde ik little gem als salade serveren bij kogelbiefstuk en ovenfrietjes. Maar met dit koele en regenachtig weer hadden we geen zin in een koud bijgerecht. Dus ben ik gaan zoeken naar een warme bereiding van little gem en kwam uit bij Libelle Lekker voor een gestoofde variant. In gestoofde vorm komen de zoete smaken naar boven en de sla oogt bijzonder mooi. Verse dragon had ik niet in huis en helaas ook niet in gedroogde vorm. Volgens onderstaande link zijn er een aantal goede vervangers.Ik koos voor kervel. http://11 Beste Dragon-vervangers: verse en gedroogde kruidenvervangers Engelwortel. Basil. Kervel. Dille. Venkel (bladeren of zaden) Marjolein. Oregano. Peterselie en Kaneel. 13 Feb 2021 Beste Dragon-vervanger - 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kropjes little gem gehalveerd
1 teen knoflook gesnipperd
1 sjalot gesnipperd
verse dragon ( deze had ik niet en heb gedroogde kervel genomen)
50 ml groentebouillon van een blokje ( ¼) minder zout
1 tl mosterd
1 /2 el appelazijn
2 el olijfolie
zwarte peper uit de molen naar smaak ( 4 seizoenen peper)
zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes en grote hapjespan

Bereidingswijze

Snij een dun plakje van de stronkjes af, zodanig, dat de kropjes heel blijven. Halveer de kropjes, spoel ze af en dep ze droog.

Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en de knoflook even aan. Leg er de kropjes bij en maal er peper en zout overheen. Zet het vuur hoger en bak de kropjes om en om lekker bruin. Blus met de groentebouillon en laat de groente 10-15 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

Haal de kropjes uit de pan en hou ze warm op een voorverwarmd bord afgedekt met aluminiumfolie.


Voeg wat dragon( kervel) de mosterd en de azijn toe aan de bouillon en laat tot 1/3 inkoken.
Serveer de saus op de little gem , strooi er nog wat kervel over en flink wat peper en serveer meteen.


Bron

Aangepast recept van Libelle Lekker. Eigen tekst en foto's

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten