Zuid-Afrikaanse melktaart

  • Afrikaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2021
  • Zuid-Afrikaanse melktaart

    Zuid-Afrikaanse melktaart

    Zuid-Afrikaanse melktaart

Melktert, zoals ze het in Zuid-Afrika noemen, is een zoete en romige taart waarin melk en kaneel de smaakmakers zijn. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el boter
3 eigelen
1 l melk
3 eiwitten
200 g witte suiker
200 g bloem
1 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneelpoeder
¼ tl zout
Extra
boter
bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Vet een taartvorm in met de extra boter en bestuif met de extra bloem.
-Smelt de boter.
-Neem een grote kom en meng er de boter, suiker en vanillesuiker in, mix tot een gladde massa.
-Doe de eigelen erbij en klop op tot een lichte massa. Giet de melk erbij en meng goed tot een gladde massa.
-Zeef de bloem, bakpoeder en zout erbij en meng goed.
-Neem een aparte kom en klop er het eiwit in stijf. Schep dit voorzichtig onder het deeg.
-Giet het deeg voorzichtig in de taartvorm en bestrooi met het kaneelpoeder.
-Bak de taart zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-Verlaag de temperatuur tot 165°C en bak nogmaals 25 à 30 minuten.
-Prik even in het midden van de taart om te kijken of ze gaar is.

Serveer warm of koud.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten