Vegetarisch stoofpotje met bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2021
  • Vegetarisch stoofpotje met bier

    Vegetarisch stoofpotje met bier

    Vegetarisch stoofpotje met bier

Een stoofpotje op een wat koudere dag smaakt altijd. Sta jij open voor ongewone smaken? Probeer dan zeker dit vegetarische stoofpotje met pompoen, knolselder en tripel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
200 g pompoenblokjes
1 kleine knolselder
2 wortelen
bosje verse oregano of basilicum
2 el tomatenpuree
1 tl gedroogde oregano
250 g zilvervliesrijst
250 g witte bonen (blik), gespoeld
200 ml groentebouillon
1 flesje Westmalle Tripel
1 kaneelstokje
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snipper de uien fijn.
- Schil en snijd de wortelen in de lengte in vier.
-Schil de knolselder en snijd in blokjes.
-Kook de rijst gaar in licht gezoute water.

-Fruit de ui in olijfolie glazig. Voeg de geperste look, wortel, knolselder, pompoenblokjes en gedroogde oregano toe. Voeg tenslotte de tomatenpuree en het kaneelstokje toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
-Voeg de witte bonen toe en giet er de bouillon en het bier bij.
-Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen tot de groenten gaar zijn.
-Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Werk af met de verse oregano of basilicum.

Serveer met de rijst.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten