Snelle zomerse pasta met tonijn en feta
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-08-2021
Makkelijk, snel en lekker
Ingrediënten 4 personen
1 courgette1 gele paprika
150 g kerstomaten
oregano
1 sjalot
1 teen knoflook
75 g olijvenmix met kruiden versmarkt
100 g feta (blok)
400 g linguine
480 g tonijn in olijfolie (blik)
400 g tomatenstukjes (blik)
360 g kerstomatenpassata (bokaal)
2 el olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij de rest in blokjes van 1 cm.
- Hak de oregano grof (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
- Verkruimel de feta.
- Breek de pasta doormidden.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en stoof de sjalot en het knoflook 2 min. glazig. Voeg de courgette en de paprika toe en laat 5 min. stoven.
2 Voeg de linguine, de tomatenstukjes, de kerstomatenpassata en 5 dl water toe. Doe er de kerstomaten en wat oregano bij en breng aan de kook. Laat 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
3 Meng de uitgelekte tonijn en de olijven onder de saus en laat kort opwarmen.
Afwerking
Schep de pasta in de borden en bestrooi met de feta. Werk af met de rest van de oregano.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties