Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

  • Regionaal, Streekgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2021
  • Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

  • Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

  • Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

  • Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

  • Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

    Blauwe bessenjam met limoen en limoncello

Hier in de omgeving stikt het van de blauwe bessen dus elk jaar in de blauwe bessentijd probeer ik weer nieuwe combinaties uit. Dit is er eentje van. De frisheid van de limoen en de limoncello combineren erg goed met de fruitige blauwe bessen.
Niet alleen lekker op een boterham of cracker, ook prima bij een kaasplankje of voeg eens een schep van deze lekkere jam toe aan een smoothie.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
- 1 kg blauwe bessen
- 2 limoenen, sap en rasp van de schil
- flinke scheut limoncello
- glaasje water
- 350 gram geleisuiker speciaal (of dubbele hoeveelheid normale geleisuiker)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe de gewassen blauwe bessen in een grote pan en voeg een glaasje water toe, breng het aan de kook.
- Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg beiden toe aan de blauwe bessen.
- Giet de limoncello erbij en laat het geheel 5 tot 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Prak de vruchtenmassa eventueel fijn met een pureestamper.
- Voeg de suiker toe en laat de massa nog 5 minuutjes doorkoken.
- Schep de hete jam in schone potten en draai het deksel en strak op.
- Zet de potten ongeveer 10-15 minuten op de kop en draai ze dan om. Check even of ze vacuüm zijn. En bewaar ze op een koele donkere plaats. Geopende potten bewaar je in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten