Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2021
  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

  • Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

    Koolhydraatarme ovenschotel met witlof en gerookte zalm.

Wij zijn geen koolhydraatarme eters , maar toen ik dit gerecht toevallig onder ogen kreeg, had ik meteen zin om het te maken. Daar heb ik dus ook helemaal geen spijt van. Eenvoudige ingrediënten en razend lekker. Wij hebben er een lekker knapperig stukje brood bij gegeten om de saus op te dippen :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram schoongemaakt witlof
150 gram plakjes gerookte zalm
50 ml slag of kookroom
50 gram ( Philadelphia) roomkaas naturel
1 el gedroogde dille
75 gram geraspte kaas
olie om in te vetten
¼ tl bouillonpoeder of ¼ bouillonblokje ( optie)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Snij van alle witlof stronkjes een dun plakje van de onderkant af en halveer ze. ( Ik heb de gehalveerde stronkjes met kookgaren vastgebonden)

Blancheer de witlof niet langer dan 3-4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef. Dit kan alvast in de ochtend, zodat de witlof alle tijd krijgt om goed uit te kunnen lekken.

Vet een ovenschaal dun in met olie naar keuze. Leg de gehalveerde stronkjes in de ovenschaal met de bolle kant naar boven en leg op elk half stronkje een plakje gerookte zalm.

Laat de roomkaas in de room met eventueel wat bouillonpoeder in een steelpan smelten.

Verdeel dit mengsel over de witlof en de zalm. Bestrooi met dille en de geraspte kaas en zet de schotel 10-15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 180 graden.

Bron

Koolhydraatarme recepten.nl eigen tekst en foto's

Serveertip

Witlof is een natte groente je kunt het heerlijke vocht van deze schotel lekker op soppen met koolhydraatarm brood .

Niet koolhydraatarm ? Serveer met een gekookt aardappeltje of een kleine portie pasta of gewoon brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten