Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas
- Nederlands, Borrelhapje
- 20-30 min.
Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood!
Ingrediënten 8 personen
11 AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
1 teen verse knoflook
10 g verse bieslook
15 g verse basilicum
75 g oude kaas
200 g roomkaas
30 g ongezouten roomboter
Benodigdheden
spuitzakaluminiumfolie
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
-Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas. Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.
-Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.
-Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.
Bron
ah