Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

    Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

    Borrelbrood met roomkaas, knoflook, verse kruiden en oude kaas

Wil je snel klaar zijn voor de borrel? Ga voor dit makkelijke en ovenheerlijke borrelbrood!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1

1 AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
1 teen verse knoflook
10 g verse bieslook
15 g verse basilicum
75 g oude kaas
200 g roomkaas
30 g ongezouten roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak
aluminiumfolie

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood aan de bovenkant om de 3 cm diagonaal in, maar niet helemaal door. Snijd het brood haaks hierop nogmaals aan de bovenkant in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
-Snijd de knoflook, bieslook en het basilicum inclusief de stengels fijn. Rasp de kaas. Doe de knoflook, kruiden, geraspte kaas en roomkaas in een kom en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper. Schep in de spuitzak.
-Spuit het roomkaasmengsel tussen de inkepingen in het brood. Rasp de boter boven het brood.
-Leg het brood op een stuk aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een serveerplank. Zo kan iedereen er zelf stukjes van scheuren.

Bron

ah

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten