Koolhydraatarm brood bakken
- Belgisch, Brood
- 30-60 min.
Brood zonder koolhydraten? Jazeker!
Ingrediënten 4 recipe.people
5 eieren75 ml milde olijfolie
100 ml water
1 el appelciderazijn
1 el ahornsiroop
200 g amandelmeel
50 g haverzemelen
75 g gebroken lijnzaad
10 g psylliumvezels
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
1 tl zout
2 el sesamzaad
Benodigdheden
cakevorm en bakpapierBereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Splits 2 eieren (de eidooiers gebruik je niet). Klop in een kom de eiwitten, de rest van de eieren, olijfolie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.
-Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de psylliumvezels, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.
-Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door.
-Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Bron
ah
Serveertip
-BewaartipBewaar het brood in de koelkast in een luchtdichte trommel. Het is ongeveer 3-4 dagen houdbaar. Of snijd in stukken en vries in voor max. 3 maanden.