Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2021
  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

  • Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

    Kipfilet met tomaat en kaas gevuld. Alledaags lekker....

Dit ovenkippetje is helemaal voor te bereiden tot het moment van in de oven schuiven. Handig als je eters hebt. Hoef je niet meer naar om te kijken en de oven doet zijn werk. Het resultaat is een smeuïg , mals en smakelijk  stukje kip.

Lekker met veel soorten groente, een gekookt of gebakken aardappeltje of patatjes. Ik koos voor gekookte aardappeltjes en heb er wat van het vocht uit de ovenschaal eroverheen gedaan mmm.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kipfilet van circa 150 gram
100 gram kaas naar keuze in plakjes
1 tomaat in plakken gesneden
paar vlokjes roomboter
zwarte peper
paprikapoeder
gedroogde tijm
zout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, ovenschaal

Bereidingswijze

Snij beide kipfilets bij het dikke gedeelte open, maar niet helemaal door. Bestrooi de filets met peper, zout, paprikapoeder en tijm naar smaak. Leg er enkele kleine vlokjes ongezouten roomboter op, gevolgd door plakjes tomaat met daarop de kaas. Klap de kipfilet dicht en snij ze op enkele plaatsen schuin in. Bestrooi ze dun met paprikapoeder en zwarte peper en een snufje zout.

Bestrijk de kipfilets met olijfolie . Wrijf ook de ovenschaal dun in met olijfolie en leg de kipfilets erin. Zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Haal de schaal uit de oven, leg op elke filet 2 plakjes kaas en laat 5 minuten smelten. Serveer met groente en bijgerecht naar keuze.

Bron

YouTube eigen tekst en foto's

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 11-02-2022

Je kippetje nog een keer gemaakt en de eerste keer had ik vast iets fout gedaan want nu heb ik lekker zitten smikkelen. Sorry Lidy voor mijn eerste reactie.

professoroud avatar
professoroud 31-08-2021

Dit kippetje vandaag gemaakt, maar ik vond het niet zo lekker; te droog en te weinig "pit". Sorry.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten