Aziatische mosselen

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-08-2021
  • Aziatische mosselen

    Aziatische mosselen

    Aziatische mosselen

Houdt jij van mosselen? Probeer dan deze Aziatische mosselen gereserveerd met stokbrood en smeersel naar keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kilo Zeeuwse mosselen
100 gram bakboter
600 gram Chinese wok groenten
4 tl gemengde 5 spice China kruiden
4 tenen knoflook fijn gehakt
6 tl mossel kruiden
2 tl sambal manis (indien je van pittig houd kan je meer toevoegen)
70 gram tomaten puree
1 el knoflookolie
Een flinken scheut ketjap manis naar smaak
1 flesjes Heineken bier
1 afgebakken stokbrood in plakjes met smeersels naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 hoge mossel pan

Bereidingswijze

Spoel de mosselen in koud water
Smelt de bakboter in een hoge mossel pan op hoog vuur
Voeg de Chinese groenten toe en roer door elkaar
Voeg de 5 spice kruiden toe en roer door elkaar
Voeg de knoflook toe en roer door elkaar
Voeg de mossel kruiden toe en roer door elkaar
Voeg de sambal toe en roer door elkaar
Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar
Voeg indien nodig knoflookolie toen en roer door elkaar
Voeg de ketjap toe en roer door elkaar
Voeg het bier toe en roer door elkaar
Zet het gas op middel hoog vuur en laat het 3 minuten sudderen met de deksel en pan
Voeg de mosselen toe
Laat de mosselen op hoog vuur 15 minuten sudderen, roer de mosselen om de 5 minuten om zodat de bovenste mosselen de Aziatische smaak opnemen.
Serveer het stokbrood bij de mosselen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten