Pompoenburgers met avocadocrème en aioli

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2021
  • Pompoenburgers met avocadocrème en aioli

    Pompoenburgers met avocadocrème en aioli

    Pompoenburgers met avocadocrème en aioli

=18pxVegetarische burgers met pompoen en bonen... overheerlijk! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de burgers :
250 g butternutpompoen (in stukken)
4 hamburgerbroodjes
350 g cannellinibonen
1 rode chilipeper (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
4 lente-uien (in ringen)
gemengde sla (groene)
200 g havermout
1 ei
1/2 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl zeezout
1/4 tl peper (rode pepervlokken)
1 el plantaardige olie
olie (om te bakken)

Voor de avocadocrème :
1 avocado (rijpe)
limoen
peper en zout

Voor de gekruide aioli :
6 el mayonaise
2 knoflook teentjes
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl cajunkruiden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender/mixer
vershoudfolie

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten voor de aioli. Maak de avocadocrème. Plet het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap. Bewaar beide koel.
2 Schil de pompoen en stoom de blokjes gaar. Meng ze samen met de rest van burgeringrediënten - behalve de havermout en het ei - in de blender en mix. Doe er op het laatst de havermout bij en mix goed. Meng er met de hand het ei doorheen. Dek af met vershoudfolie en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
3 Maak de broodjes klaar. Bestrijk ze ruim met aioli en beleg met sla.
4 Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak de burgers bruin aan iedere kant. Leg op de broodjes. Schep er wat van de avocadocrème over en dek af met het hoedje.

Bron

libelle

Serveertip

Tip: Serveer de burgers met pompoen-bbq-saus. ( zie recept op smulweb)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten