Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2021
  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

  • Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

    Cajun Gumbo van Project Gezond

Voor iedereen die geen idee heeft wat Gumbo nou precies is, het is een soort stoofpot waarvan het recept in de 18e eeuw in Amerikaans Louisiana is ontstaan. Echt soulfood. Het gerecht is een mengelmoesje van diverse wereldkeukens. Zo worden er cajunkruiden gebruikt. Het gerecht kent zijn oorsprong in de etnische mengelmoes die Louisiana altijd geweest is en waarbij Franse, Afrikaanse, Spaanse en Indiaanse kookwijzen en ingrediënten werden gecombineerd. Mogelijk heeft het jaren tachtig populair in de rest van de Verenigde Staten.Wikepedia
twee-nieuwe-kruiden-mixen-van-project-gezond

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gr kipfilet in kleine blokjes
2 tl cajunkruiden
1 ui in kwart ringen
2 paprika's( 1 geel 1 rood in stukjes)
20 gr roomboter
20 gr bloem
200 ml groentebouillon( eventueel iets meer om te verdunnen)
4 tomaten in grove stukken
50 gr rijst
5 gr selderij
2 sneetjes brood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de kipstukjes met ruim 2 tl cajunkruiden en met een scheutje olie in een kommetje. Roer alles goed door elkaar en laat dit afgedekt minstens 15 minuten marineren.

Verhit een pan en bak de kipblokjes al omscheppend in enkele minuten bruin. Voeg de ui en de paprikastukjes toe en bak enkele minuten mee.

Haal de kip en de groente uit de pan en zet afgedekt weg.

Smelt de boter in dezelfde pan roer er de bloem door en laat de bloem 2 minuten garen. Voeg 200 ml bouillon toe en roer tot een gladde massa. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe en laat deze in circa 30 minuten zachtjes gaar pruttelen.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving gaar.

Blend met de staafmixer de tomaten even grof door. Voeg kip en groente weer toe en warm nog alles even goed door.

Serveer de Cajun Gumbo in voorverwarmde kommen met wat rijst, wat gesnipperde selderij en eventueel een sneetje volkoren brood.

Controleer de dikte van het gerecht. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten