Amandelpudding met macaronsmaak

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-08-2021
  • Amandelpudding met macaronsmaak

    Amandelpudding met macaronsmaak

    Amandelpudding met macaronsmaak

  • Amandelpudding met macaronsmaak

    Amandelpudding met macaronsmaak

    Amandelpudding met macaronsmaak

Heerlijk nagerecht dat niet moeilijk is om te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dl volle melk
1 dl room
1 dl Monin-siroop met macaronsmaak
4 eigelen
50 g amandelnoten
extra amandelen voor de afwerking
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Giet de melk en de room in een kookpot en breng aan de kook.
-Klop de eigelen met de siroop in een kom. Voeg er de kokende melk en room aan toe zonder te stoppen met roeren.
-Giet het mengsel opnieuw in de kookpot en laat het gedurende 5 tot 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
-Roer regelmatig met een houten lepel tot het mengsel gebonden is.
Opgelet: de bereiding mag in geen geval koken.

-Doe de amandelen in de kom, voeg er de custard aan toe en mix tot een homogene massa.
-Giet de custard in glaasjes of kommetjes en laat deze afkoelen in de koelkast.

-Werk af met enkele fijngehakte amandelen.


Bron

delhaize

Serveertip

De custard of pudding is klaar wanneer hij een temperatuur bereikt van 80°C of wanneer hij dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten