Lamingtons

  • Australisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-08-2021
  • Lamingtons

    Lamingtons

    Lamingtons

  • Lamingtons

    Lamingtons

    Lamingtons

  • Lamingtons

    Lamingtons

    Lamingtons

Een lamington is een Australische cake gemaakt van vierkanten boterkoek of biscuitgebak bedekt met een buitenste laag chocoladesaus en gerold in gedroogde kokosnoot. Het dunne mengsel wordt geabsorbeerd in de buitenkant van de biscuit en laat opstijven, waardoor de cake een onderscheidende textuur krijgt.  Makkelijk te bereiden .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g cakes
12 frambozen (facultatief)
80 g kokospoeder
250 g pure dessertchocolade
4 eetlepels veelkleurige minisuikerparels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpenseel

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min.

-Snij de cake in 12 blokjes.
-Meng het kokospoeder met de suikerparels in een bord.

-Laat de chocolade au bain-marie smelten en hou hem warm (vuur op laagste stand).

-Prik een cakeblokje op een vork. Gebruik een keukenpenseel om alle kanten van het cake met chocolade te bestrijken.
-Wentel het dan in het kokospoeder totdat het volledig bedekt is (voor de kant van het vork is bestrooien makkelijker).
-Gebruik een tweede vork om het cakeblokje op een dienblad te duwen.
-Werk zo verder om alle blokjes te bereiden.

-Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven zodat de chocolade krokant wordt. Je kan, net voor het serveren, in elk blokje een framboos prikken.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten