Taart met reine-claudes en plattekaas
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 8 personen
4 eetlepels arachideolie200 g blonde kandijsuiker
snuifje zout
4 eieren
1 koffielepel kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder)
500 g reines-claudes
200 g volle plattekaas (maquée)
250 g zelfrijzende bloem
Benodigdheden
mixer met klopperbakpapier
ronde diepe taartvorm
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
-Gebruik de mixerkloppers om de plattekaas te mengen met de olie, de kandijsuiker en 2 eieren.
-Voeg de bloem toe, het suiker en de kaneel, klop opnieuw en voeg de 2 andere eieren toe. Klop tot een luchtig en glad beslag.
-Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in.
-Halveer de reine-claudes en verwijder de pitten.
-Leg ze dicht bijeen, met de snijkant naar onder, op het beslag.
-Bak 50 min. in de oven.
-Laat even afkoelen en ontvorm op een taartrooster.
-Serveer op kamertemperatuur.
Bron
delhaize
Serveertip
De reine-claudes zullen geleidelijk aan in het beslag zinken. Door ze erop te leggen vermijd je dat ze tot op de bodem zinken.