Taart met reine-claudes en plattekaas

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2021
  • Taart met reine-claudes en plattekaas

    Taart met reine-claudes en plattekaas

    Taart met reine-claudes en plattekaas

  • Taart met reine-claudes en plattekaas

    Taart met reine-claudes en plattekaas

    Taart met reine-claudes en plattekaas

  • Taart met reine-claudes en plattekaas

    Taart met reine-claudes en plattekaas

    Taart met reine-claudes en plattekaas

Makkelijk en lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 eetlepels arachideolie
200 g blonde kandijsuiker
snuifje zout
4 eieren
1 koffielepel kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder)
500 g reines-claudes
200 g volle plattekaas (maquée)
250 g zelfrijzende bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer met klopper
bakpapier
ronde diepe taartvorm

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
-Gebruik de mixerkloppers om de plattekaas te mengen met de olie, de kandijsuiker en 2 eieren.
-Voeg de bloem toe, het suiker en de kaneel, klop opnieuw en voeg de 2 andere eieren toe. Klop tot een luchtig en glad beslag.
-Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in.

-Halveer de reine-claudes en verwijder de pitten.
-Leg ze dicht bijeen, met de snijkant naar onder, op het beslag.
-Bak 50 min. in de oven.
-Laat even afkoelen en ontvorm op een taartrooster.

-Serveer op kamertemperatuur.

Bron

delhaize

Serveertip

De reine-claudes zullen geleidelijk aan in het beslag zinken. Door ze erop te leggen vermijd je dat ze tot op de bodem zinken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten