Pancakes met havermoutvlokken en banaan

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-08-2021
  • Pancakes met havermoutvlokken en banaan

    Pancakes met havermoutvlokken en banaan

    Pancakes met havermoutvlokken en banaan

Makkelijk , gezond en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
180 g havervlokken
1/2 kl bakpoeder
1 snuifje zout
1/2 koffielepel kaneelpoeder
2 kleine rijpe bananen
2 eieren
2 dl amandeldrink
1/2 eetlepel ahornsiroop
3 el kokosolie
125 g Griekse yoghurt
1 koffielepel honing
1 eetlepel pompoenpitten
150 g blauwe bessen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereidingstijd : 10 min. + 15 min. kooktijd

-Meng de havervlokken, het bakpoeder, zout en kaneelpoeder in een grote kom.
-Mix de rijpe bananen, eieren, amandeldrink (of andere) en ahornsiroop met een staafmixer. Roer dit mengsel onder de andere ingrediënten in de grote kom en voeg blauwe bessen toe.

-Verwarm wat kokosolie op een matig vuurtje in een grote koekenpan en lepel er 3 grote hoopjes deeg in, op voldoende afstand van elkaar.
-Plet ze lichtjes tot pancakes die even dik zijn als de blauwe bessen, bak ze 3 min. goudbruin en draai ze om. Laat ze nog 2 min. bakken.
-Maak een tiental pancakes op dezelfde manier.

-Meng de Griekse yoghurt en de honing. Serveer bij de pancakes, met blauwe bessen en pompoenzaden.

Bron

sofie dumont - delhaize

Serveertip

Tip: Je kunt de overgebleven pancakes in de koelkast bewaren en in de microgolfoven opwarmen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten