Chiligehakt met tortillachips......

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2021
  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

  • Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

    Chiligehakt met tortillachips......

Een eenvoudig weekend gerecht, dat in no time op tafel staat. Helemaal voor te bereiden, wat betreft het gehakt en de groente in de pan. Grill voorverwarmen, tortilla chips in de ovenschaal verdelen ( gehakt en groente weer even goed doorwarmen) Op de tortillachips verdelen, kaas erover en even onder de grill.

Even afwerken en.... Aan Tafel !

Het gerecht staat beschreven voor 4 personen. Tussen de haakjes staan mijn aanpassingen voor 2 personen en mijn persoonlijke aanpassingen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie ( 1 el zonnebloemolie)
2 rode uien gesnipperd
400 gram rundergehakt ( 100 gram runder en 100 gram hoh gehakt)
4 teentjes knoflook geperst( 2 )
1 rode peper fijngehakt
1 eetlepel paprikapoeder ( 1/2)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 eetlepel tomatenpuree
2 rode paprika's in zeer kleine blokjes ( 1 rode en 1/2 gele)
1 zak tortillachips naturel
100 gram cheddarkaas geraspt( 80 gram)

1 handje koriander gehakt of
1 handje peterselie gehakt ( 1 rijpe avocado in plakjes gesneden)
(6 el Griekse yoghurt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kleine of een grote ovenschaal, snijplank, mes en hapjespan

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een hapjespan en bak de uisnippers circa 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg beide soorten gehakt, snuf zout, paprikapoeder en de komijn toe.

Roer even alles goed door. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Als laatste de kleine blokjes paprika toe aan de pan toevoegen. Roer alles goed door en laat zachtjes 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan.

Verwarm ondertussen de oven voor met grillstand circa 250 graden.

Verdeel de tortilla chips over de bodem en langs de zijkant van de ovenschaal.
Verdeel er de inhoud van de pan over en bestrooi met de geraspte cheddar.

Zet de schaal( tjes) 3-5 minuten in het midden van de oven onder de grill om de kaas te laten smelten. Verdeel er de plakjes avocado, de gesnipperde koriander en de lepels Griekse Yoghurt over en nog wat tortillachips.
Eet Smakelijk




Bron

Proef het Zuiden. Eigen tekst, foto's en aanpassing naar smaak

Serveertip

Ook lekker met crème fraîche en guacamole.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten