Halo Halo

  • Filippijns, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 23-08-2021
  • Halo Halo

    Halo Halo

    Halo Halo

  • Halo Halo

    Halo Halo

    Halo Halo

Halo halo betekent letterlijk “mix-mix” en is een typisch gerecht uit de Filipijnse keuken. Filipijnse keuken heeft namelijk invloeden van verschillende landen. Ontdek nu het hoogtepunt van de Filipijnse multiculturele cuisine!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 bolletjes uwe ijs ( zie foto), Ube, paarse zoete aardappel uit Azië, leent zich uitstekend voor toetjes als zelfgemaakt ijs ( kant en klaar of zelf maken)
1 blik jackfruit
1 blik lychees
1 pot kokosslierten in siroop
1 pak diepvries mango
1 blik Japanse azukibonen
1 blik gecondenseerde melk
Schaafijs of stukjes ijsblokjes

Óf een combinatie naar eigen smaak van de onderaan gelinkte producten!

Jelly snoepjes :
1 pak Robertsons jellypoeder (smaak naar keuze)
12g gelatinepoeder
70g fijne suiker
340ml kokend water

Sago :
4 el sago parels
1 liter water

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote glazen

Bereidingswijze

Stap 1: Jelly snoepjes
De jelly snoepjes kun je een dag van tevoren maken. Doe 1 pakje jellypoeder, suiker en de gelatinepoeder in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg al roerend het water toe, blijf roeren tot alles is opgelost. Doe de jelly in een rechthoekige schaal en laat het geheel afkoelen. Zet de schaal in de koelkast. Zodra de jelly hard is geworden, snij je ze in blokjes.

Stap 2: Sago
Kook 1 liter water, zodra het water kookt, voeg je de sagoparels toe. Draai het vuur naar middenlaag en kook de sago gedurende 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten nagaren met de deksel op de pan. De sagoparels zijn klaar als ze transparant zijn. Spoel ze af met koud water en laat de sago uitlekken in een vergiet. Zet het opzij.

Stap 3: Samenstelling
Vul ¾ deel van je glas met je lievelings-ingrediënten en vul de rest van het glas met schaafijs. Daarbovenop een bolletje ijs met een stukje leche flan..

Stap 4: Garnering
Giet vervolgens twee eetlepels gecondenseerde melk over het ijs heen.


Kainan na! Smakelijk eten!

Bron

amazing oriental

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten