gebakken garnalen in een heerlijke saus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2021

Jarenlang zijn wij mer de kinderen op vakantie geweest in Blankenberge in België/
Ieder jaar maakten wij een stop bij een restaurant in Brasschaat om daar heerlijke garnalen te eten.
Na wat expirimenteren binnen de familie zijn we het erover eens dat dit de smaak is die wij ons herinneren.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr tijgergarnalen of wokgarnalen.
2 á 3 tenen kloflook
lepel boter
2 visbouillontabletten
4 dl water
2 á 3 theel tomatenpuree
1/8 l slagroom
maïzena
evt zout, peper en Cayenne poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, knoflookpers

Bereidingswijze

los de tabletten op in het warme water.
Bak de garnalen in de boter met de knoflook 3 tot 5 minuten in een grote koekenpan tot ze mooi roze zijn.
Haal de garnalen uit het vet.
Voeg de visbouillon toe aan het bakvet.
Haal de pan van het vuur, voeg slagroom en tomatenpuree toe.
Maak een papje van water en de maïzena.
Voeg maïzena toe tot de gewenste dikte.
Maak evt op smaak met zout, peper en Cayenne poeder.

Bron

Een restaurant in België

Serveertip

Lekker met stokbrood en/of frient en een frisse salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten