Broodje kiphaas saté
- Internationaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijk recept voor de gemakkelijke dagen waarbij je simpel maar toch lekker wil eten.
Ingrediënten 4 recipe.people
- Ciabatta brood ( afbak = 4 = 1 per pers)- kipfilet haasjes (16 =4 per pers)
- Sambal oelek
- Ketjap manis
- sate marinade
- gebakken uitjes
- bosuitjes
- bakje tauge
- sate saus ( zelf gemaakt of kant en klaar)
- peper
- zout
- olijf olie
Benodigdheden
- koekenpan- oven schaal
Bereidingswijze
Marineer eerst de kip haasjes. Doe de kip in een grote schaal en voeg 3 eetlepels olijf olie, 1 eetlepel water, 1 eetlepel ketjap manis en 2 eetlepels sambal oelek toe. Meng goed door en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven 10min voor op 220 graden, snij ondertussen je bosui in kleine ringetjes. Smeer een oven schaal in met wat olijf olie en leg hier de gemarineerde kiphaasjes in. Bak het brood af in 6 a 8 minuten. Neem het brood uit de oven, leg apart en doe de ovenschaal met kiphaasjes in de oven, bestrooi met peper en zout.laat 12 minuten in de oven. Snij de broodjes doormidden en leg er per persoon 1 op een bord. Bestrijk per broodje het onderste gedeelte met een beetje sambal.
Neem de kiphaasjes uit de oven en bak af in een koekenpan.
Maak de sate saus warm en bestrijk de onderkant van een broodje bovenop de eerder bestreken sambal. Leg hierop de tauge( Aantal naar smaak). Beleg elk broodje met 4 kiphaasjes. Strijk hierop nog wat sate saus. Maak af met de bosuitjes en gebakken uitjes.
Serveertip
Serveer met wat kroepoek naar keuze. Eetsmakelijk!