Vegan aardappel curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2021

Dit ga ik morgen koken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Rijst of brood
Olie
1 ui
1 cm stukje gember
4 teentjes knoflook
1 KG Aaradappelen (vastkokend)
400 gram tomaten blokjes uit blik
400 gram kokos melk
2 El citroensap of natuur azijn
150 gram kikkererwten

Kruiden/specerijen
1 1/2 Tl groente bouillon poeder (of tuinkruiden bouillon)
1/2 Tl zout
1/2 Tl zwarte peper
1 El komijn poeder
1 El Kurkuma
1 El kerrie poeder
1 El koriander blad (mag gedroogd)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp
koksmes
pannen
knoflookpers
Zeef

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snijd alle groenten
- Snijd de aardappelen bruinoise (kleine blokjes)
- Kook de aardapelen 3 minuten
- Zeef de aardappelen en niet koud spoelen

Bereiding:
- Fruit de ui en knoflook
- Voeg de aardappelen en kikkererwten, daarna de tomaten en kokosmelk
- Voeg toe kruiden en specerijen
- Breng op smaak indien nodig
- Laten sudderen mag voor meer malse structuur

- Serveer met rijst of eventueel naan brood

Serveertip

Meer groenten? Voeg eens
1 winterpeen en 1 paprika toe

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten