Heek op de barbecue

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2021
  • Heek op de barbecue

    Heek op de barbecue

    Heek op de barbecue

Vis op de barbecue, dat smaakt, en heek leent zich er perfect toe om te bakken op de BBQ. Geef je vis extra veel smaak dankzij een pittige marinade van chili, citroen en kruiden. Lekker met een gepofte aardappel en een groene salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 heek
2 citroenen
bosje koriander
bosje munt
bosje peterselie
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
visklem

Bereidingswijze

-Snijd de chilipeper en pers de knoflook fijn.
-Hak de kruiden fijn en meng er de chilipeper, knoflook en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-Snijd de citroenen in plakjes.

-Spoel de vis onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Maak langs beide kanten, met een scherp mes, enkele ondiepe inkepingen in de vis.
-Wrijf de vissen vanbinnen en vanbuiten in met de marinade.
- Vul de buikholte met de citroenplakjes.
-Zorg ervoor dat de barbecue voor het grillen goed op temperatuur is.

-Wrijf het barbecuerooster in met wat olie.
-Klem de vis vast tussen een visklem of rooster. Je kan de vis dan makkelijk in één keer omdraaien.
-Leg de vis indirect op de barbecue, dus niet recht boven de hittebron.

-Rooster de vissen 5 à 7 minuten aan beide kanten.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten