Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Witloof is een heel veelzijdige groente die je op verschillende manieren kan klaarmaken. Gestoofd, in de oven, maar ook gewokt. Met dit recept maak je een Belgische versie van de klassieker kip zoet-zuur met rijst.
Bereidingswijze
-Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes.
-Kook de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
-Snijd de kippenfilet in repen en bak ze krokant in een wokpan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de groenten in wat boter of olie: eerst de paprika's en na 3 minuten het witloof en de ananas.
-Strooi er de suiker over.
-Roerbak verder en voeg daarna ketchup, chilisaus en witte wijnazijn toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
-Voeg de gebakken kippenreepjes toe en serveer met de rijst. Strooi er gebakken uitjes over.
Bron
lekker van bij ons