Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2021
  • Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst

    Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst

    Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst

Witloof is een heel veelzijdige groente die je op verschillende manieren kan klaarmaken. Gestoofd, in de oven, maar ook gewokt. Met dit recept maak je een Belgische versie van de klassieker kip zoet-zuur met rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g witloof
1 rode en 1 groene paprika
2 lente-uitjes
500 g kippenfilet
240 g rijst
200 g ananas
2 el suiker
100 ml ketchup
3 el chilisaus
4 el witte wijnazijn
boter of olie, om te bakken
gebakken uitjes
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes.
-Kook de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
-Snijd de kippenfilet in repen en bak ze krokant in een wokpan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de groenten in wat boter of olie: eerst de paprika's en na 3 minuten het witloof en de ananas.
-Strooi er de suiker over.
-Roerbak verder en voeg daarna ketchup, chilisaus en witte wijnazijn toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
-Voeg de gebakken kippenreepjes toe en serveer met de rijst. Strooi er gebakken uitjes over.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten