Spaghetti arrabbiata

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2021

Dit recept is simpel en uit nood geboren omdat ik geen tijd meer had om zelf de saus te maken. 
dus geen hoogstaand standje  maar makkelijk en smaakvol.( volgens mijn gasten)😅

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt ( slager kwaliteit)
500 gr harde tarwe spaghetti tradizionali
3 teentjes knoflook
2 gemiddelde Spaanse pepers
50 gr boter of olie voor het gehakt
2 potjes arrabbiata van ‘la place'
500 gr roerbak groente italiaans
1 paprika
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan voor gehakt en groente
Kookpan voor de spaghetti
Mes voor het snijden van de groent

Bereidingswijze

Kook het water zonder zout
Verwarm de pan en voeg de boter toe. Zodra de boter is gesmolten voeg je het gehakt toe. Spatel met regelmaat zodat de brokjes gehakt klein genoeg worden.( natuurlijk naar gewenste grote)
Snij ondertussen de knoflook klein en de spaanse pepers zonder pitjes en voeg het bij de laatste minuten toe aan het gehakt ( zonder gehakt kruiden!) ik Als het gehakt gaar is,( ongeveer 8 minuten) voeg je de groenten toe. Dit laat je ook ongeveer5/8 minuten mee bakken op een middelmatig vuurtje.
Dan kies ik ervoor om de wokpan leeg te gieten en het mengsel in een gietijzeren pan met deksel te doen.( deze verwarm ik voor) Vervolgens gaan de twee potjes met de arrabbiata bij het gehakt. Dit meng ik en laat ik zakjes pruttelen met de deksel op de pan. Dan gaat de spaghetti in het kokende water ( beetje olijfolie tegen het plakken) en na 6/7minuten giet ik dit af. ( officieel 8min.) laat het even schikken met koud water en voeg het toe aan de rest. Ik laat het daarna een minuut of 10 / 15 in de gesloten gietijzeren pan zodat de smaken op elkaar in kunnen werken. Doordat je de spaghetti er iets eerder uithaalt maar wel even laat staan wordt het niet plakkerig maar lekker stevig. Ik zou zeggen probeer het uit! Eet smakelijk 😋

Serveertip

Als je pasta gerechten in de normale pan of wok te snel afkoelen is een gietijzeren pan de perfecte oplossing. Ik heb er veel plezier van en gebruik het eigenlijk als een soort warmhoudplaatje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten