Lowbudget-Weekmenu week 34

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-08-2021
  • Lowbudget-Weekmenu week 34

    Lowbudget-Weekmenu week 34

    Lowbudget-Weekmenu week 34

Dit weekmenu is gemaakt met seizoensgroenten. En met ingrediënten die je vast wel in je keukenkastje hebt staan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
zie weekmenu
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

01. Snijbonen met knoflook en ham
-----------------------------------------------
600 gr. snijbonen
1 ui
2 teentjes knoflook
150 gr. rauwe ham
3 el olijfolie
---------
Maak de snijbonen schoon en snijdt ze in schuine stukken. Kook de snijbonen in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat ze dan uitlekken. Snijdt de ham in blokjes. Pel de ui en knoflookteentjes en snipper deze. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook goudgeel. Voeg de ham toe en bak deze even mee. Schep er dan de snijbonen door en bak deze een paar minuten mee. Lekker met gebakken aardappelen.

02. Preischotel
---------------------
700 gr. prei
80 gr. boter
400 gr. macaroni
2 tl tijm
300 gr. tomaten
3 tl tomatenpuree
olie
-----
Maak de prei schoon en snijdt deze in stukjes. Ontvel de tomaten en snijdt ze in plakjes. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing, maar dan 1 minuut korter. Laat dan de macaroni even uitlekken. Verhit 30 gram van de boter en stoof hierin de prei 10 minuten. Voeg dan wat peper en zout toe. Laat in een steelpan de rest van de boter smelten. Vet een ovenschaal in en schep hierin de macaroni. Giet hier de gesmolten boter over de macaroni, strooi er tijm over en verdeel hierover de prei. Leg de tomatenplakjes op de prei. Roer de tomatenpuree los met een scheutje water en giet dit in de ovenschaal. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

03. Spitskool met slavinken
-------------------------------------
700 gr. aardappelschijfjes
700 gr. spitskool, gesneden
4 slavinken
1 zakje kaassaus Maggi
---------------
Verwarm wat boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 minuten onder regelmatig draaien bruin en gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan de aardappelschijfjes in zo'n 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm in een pan een ruime hoeveelheid water. Kook hierin de spitskool in 8-10 minuten gaar.
Maak tot slot de saus volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet die apart op tafel.

04. Paprikaragout
------------------------
2 uien
boter
1 gele, 1 groene en 1 rode paprika
4 tomaten
2 el bloem
---------
Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de paprika's schoon en snijdt ze in kleine reepjes. Ontvel de tomaten en snijdt ze in stukjes. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de uien eventjes. Doe dan de paprika's en tomaten erbij en bak deze even mee. Voeg een klein scheutje water toe en laat het 5 minuten zachtjes stoven. Roer in een kopje de bloem met wat water tot een papje en bind hiermee de tomatenragout. Lekker met rijst en een gebakken ei.

05. Venkel-uienstamppotje
------------------------------------
1 verse runderbraadworst
4 el olijfolie
2 rode uien in ringen
250 gr. champignons in vieren
peper en zout
1 kg aardappelen
2 venkelknollen 600 gr. in reepjes
200 gr. vleesjus
----------
Kook de aardappelen gaar. Voeg na 10 minuten de venkelreepjes toe en kook deze 10 minuten met de aardappelen mee. Verhit 1 el olie en bak hierin de uiringen al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep de uien uit de pan en bak de champignons al omscheppend in 5 minuten bruin. Bestrooi met peper en zout. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een braadpan en bak de worst rondom bruin aan. Temper het vuur en laat de worst met het deksel op de pan in 15 minuten helemaal gaar b akken. Giet de aardappelen en venkel af, terwijl u het kookvocht opvangt. Laat de aardappelen en venkel uitdampen en stamp ze daarna fijn. Schep de uien erdoor en voeg zo veel van het kookvocht toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Roer de kant en klare jus door het bakvet van de worsten en verwarm de jus op een laag vuur (niet koken). Snijd de worst in plakjes, leg ze op de stamppot en schep de champignons erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten