Aardbeientaart met mascarpone, amandelen en vanille. TOPPER

  • Frans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2021

Dit recept heb ik helemaal aangepast van een oud recept. 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gram bloem
180 gram roomboter
80 gram fijne suiker
60 gram amandelen helemaal fijn gehakt
1 ei
VOOR DE VULLING
800 gram aardbeien
500 gram mascarpone
50 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
half flesje vanille essence
4 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm

Bereidingswijze

Maak het deeg minstens 3 uur van tevoren. Maak de amandelen heel fijn. Meng de bloem, boter, amandelen, 80 gram suiker, boter door elkaar tot een kruimig mengsel, ZVoeg het ei toe en maak er een bal van. Wikkel in folie en zet in de koelkast. (minstens 3 uur)
Verwarm de oven op 210 graden. Rol het deeg uit en doe in een taartvorm. Doe hier overheen bakpapier en blinde vulling. Zet dit 10 minuten in de oven. Haal de blinde vulling er af en zet de taart op 180 graden nog 10 minuten in de oven.
Aardbeien schoon maken en verwijder de kroontjes. Roer de mascarpone met de kristalsuiker de vanillesuiker en wat extra vanille extract.
Leg 10 aardbeien in een steelpan met 3 eetlepls wat en suiker aan de kook voor ca. 5 minuten. Druk de moest door een zeef in een kommetje.
Zet de taartbodem op een rooster om af te koelen. Strijk als die afgekoeld is de mascarpons op de bodem. Steek dan de aardbeien in de macarpone en giet de aardbeiensaus erover. Ik doe er nog toefjes slagroom op.

Serveertip

Leuk om wat toefjes slagroom er op te doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten