Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2021
  • Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

    Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

    Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

  • Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

    Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

    Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

  • Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

    Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

    Japchae: Koreaanse glasnoedels met groenten

Japchae is een populair Koreaans gerecht voor jong en oud. De basis van japchae zijn glasnoedels, gemaakt van zoete aardappel (dangmyeon, 당면), gemixt met diverse fijngesneden groenten (wortel, uien, spinazie, paddenstoelen) en rundvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 pak Korean potato vermicelli
**Japchae saus ( kant en klaar)
200g malse rundvlees
120g shiitake mushroom
1 ui
100g fijngesneden wortelen
100g spinazie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze gedurende 5 minuten. Giet het water uit, spoel de noedels af onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Met behulp van een schaar, knip je de noedels in stukken van 10 cm.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan, bak de uien tot ze geurig worden, voeg vervolgens het rundvlees en de shiitake paddenstoelen toe. Roerbak ze even snel en voeg daarna 4 eetlepels japchae saus toe.

-Blancheer de spinazie in kokend water en spoel ze af onder de kraan (koud water). Knijp voorzichtig het vocht eruit. Mix de glasnoedels en de groenten goed door elkaar.

Bron

amazing oriental

Serveertip

** Japchae sauce is een kant-en klare saus gemaakt van o.a sojasaus, knoflook, ui, sesamolie en oestersaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten