Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2021
  • Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels

    Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels

    Bibim Naengmyeon: Koreaanse koude boekweitnoedels

Attentie liefhebbers van pittig eten! Deze zomer kun je genieten van een pittig Koreaans gerecht dat toch verfrissend is! Probeer nu Koreaanse koude noedels.                                                         ìž˜ë¨¹ê² ìŠµë‹ˆë‹¤ (Jal-mcuk-get-seump-ni-da)! Smakelijk eten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350g boekweitnoedels
½ komkommer
½ tl zout
½ tl suiker
½ tl azijn
* * 2 Chinese peren ** kan eventueel vervangen worden door zoete peren van bij ons
1 zakje kimchi
1 el mosterdolie
4 hardgekookte eieren

Koreaanse saus :
80ml Chung Jung One maissiroop
2 el Koreaanse pepersaus
1 kleine ui
1 teentje knoflook
3 plakjes gember
60g pepervlokken
1 el sesamzaadjes
3 lente-uien
1 tl zout
1 el sojasaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Koude noedels voor de warme dagen. Geserveerd met dunne noedels gemaakt van boekweit of zoete aardappelzetmeel.

-Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng deze met een ½ tl zout, een ½ tl suiker en een ½ tl azijn. Zet opzij. Snijd de Chinese peer in dunne plakken. Meng in een kom 250 ml warm water met 1 tl suiker en roer goed door tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen en leg hierin de plakjes peer.
-Voeg in een keukenmachine de ingrediënten van de Koreaanse saus toe en maal het tot een fijne pasta. Zet het in de koelkast.
-Kook de noedels in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels direct na het koken in een vergiet en spoel af met koud water gedurende 2 minuten. Verdeel de noedels over de kommen.
-Schep de saus op de noedels. Garneer met de komkommer, kimchi, Chinese peer, ei en mosterd.
-Besprenkel het gerecht met sesamolie en eventueel ijsklontjes.


Bron

amazing oriental

Serveertip

* * De chinapeer wordt ook wel tientsinpeer of yapeer genoemd. Deze sappige peer heeft wittig vruchtvlees en een witte tot bruine schil. In tegenstelling tot de appelvormige nashipeer heeft de chinapeer meer de vorm van de 'gewone' peer. De Chinese peer is knapperig en smaakt zoet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten