Japanse chashu

  • Japans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2021
  • Japanse chashu

    Japanse chashu

    Japanse chashu

  • Japanse chashu

    Japanse chashu

    Japanse chashu

Opgerold buikspek uit Japan......een echte topper ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg buikspek met zwoerd
1 bol grote knoflook
5 lente -uien
5 plakken gember
15g rock sugar ( kandijsuiker)
Sausmix :
250 ml Japanse kyushu sojasaus
250 ml water
200 ml sake
150 ml mirin
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Was het buikspek, dep het droog en snijd eventueel te veel vet weg. Rol daarna het spek stevig op en bind het vast met een stuk vleestouw.
2 Giet alle ingrediënten voor de sausmix in een grote stoofpan met de lente-uien, knoflook, gember en de stukjes suiker. Leg het spek voorzichtig erin.
3 Breng het aan de kook en draai het vuur naar middenlaag. Stoof het spek gedurende 3 uur tot het mals en zacht is.
4 Draai af en toe om zodat alle kanten van het vlees goed is bedekt met de saus.
5 Haal het vlees eruit en laat het afkoelen om vervolgens in mooie plakken te snijden.
6 Het beste is om het vlees de volgende dag te eten, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.
Haal het vlees eruit en laat de saus afkoelen. Schep het gestolde vet weg en giet de saus met het vlees in een ziplock zak. Leg het vlees een paar uur of 1 hele nacht in de koelkast.
7 De saus kan je bewaren om de soep op smaak te brengen of de lava eieren in te marineren.

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten