Homemade groentechips
- Belgisch, Borrelhapje
- 30-60 min.
Een handvol chips, daar kan niemand aan weerstaan. Met dit recept maak je je eigen groentechips van rode biet, wortel, pastinaak en aardappel waar je zorgeloos van kan genieten.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 rode biet1 dikke wortel
1 pastinaak
1 aardappel
1 zoete aardappel
snuifje paprikapoeder
snuifje knoflookpoeder
½ tl gedroogde tijm
olijfolie
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Schil de groenten en boen de aardappel schoon. Snijd alles in plakjes van ongeveer 3 mm dik.
-Dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Hussel alles met een scheutje olijfolie en het paprikapoeder, knoflookpoeder en tijm.
-Leg de groenteplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel overlappen.
-Plaats 20 à 25 minuten in de oven tot ze goudgeel en knapperig zijn.
Bron
lekker van bij ons