VARKENSVLEES KIMCHI JJIGAE MET NOEDELS
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekkere Koreaanse klassieker met onder andere Kimchi ( gefermmenteerde kool)
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik (160g) - A+ Hosan Kimchi uit blik200 gram - Varkensvlees, in dunne plakjes
120 gram - Nongshim Shin Ramyun Noedels
4 - Shiitake-paddenstoelen, in dunne plakjes
½ zak - Enoki Mushroom, gespoeld en gescheiden (laat de onderkant eruit halen)
225 gram - Stevige OF zachte tofu, dik gesneden OF gesneden in blokjes van 2 inch
½ - Napa Kool, gewassen en in 2 of 3 gelijke delen ingekort
Een handvol sojascheuten
240 ml - Heet water
1 theelepel - Sesamolie
kruiden :
¼ theelepel - Zout, naar smaak
¼ theelepel - Suiker, naar smaak
¼ theelepel - Sesamolie, naar smaak
1 - Nongshim Shin Ramyun Noedelsoep Basis
beetje Kimchi-sap (uit blik)
Bereidingswijze
-Verhit olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg het in dunne plakjes gesneden varkensvlees toe aan de pan en roerbak tot het lichtbruin van kleur is.
-Doe de kimchi erin (bewaar het sap voor later) en roerbak tot het geurig is.
- Voeg de2 soorten paddenstoelen toe, gevolgd door water dat net iets meer dan genoeg is om de kimchi en paddenstoelen te bedekken. Breng het aan de kook.
-Voeg de noedels, het kimchi-sap en het soepbasispoeder van de Nongshim Shin Ramyun toe. Zet op middelhoog vuur tot de noedels half zacht beginnen te worden.
-Voeg tofu toe. Roer af en toe. Kook nog een minuut.
- Breng op smaak met sesamolie, suiker en zout in de noedelsoep.
Serveer warm. Genieten van!
Bron
Asian Market
Serveertip
★ Als je van pittig houdt en wat meer noodle-opties wilt verkennen met Asia Market. Je zou Nongshim Shin Ramyun kunnen vervangen door elke soort Koreaanse noedels. Bijvoorbeeld: Nongshim Champong Noodle, Nongshim Seafood Noodle (koop in de winkel) en Nongshim Neoguri Hot Noodle (koop in de winkel).
★ Als je minderpikant wilt voor je noedelsoep, kun je kiezen voor de milde optie - Nongshim Neoguri Mild Noodle.