Koreaanse JAPCHAE
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Japchae is een gerecht uit de Koreaanse keuken met als basis van zoete aardappel gemaakte cellofaan noedels, die dang myeon genoemd worden. De naam betekent letterlijk mix van groenten. De noedels worden geroerbakt in sesamolie met rundvlees en verschillende groenten
Ingrediënten 2 personen
200 g Runderfilet, fijngesneden300 g Koreaanse vermicelli
75 g gedroogde shitake-paddenstoel, een nacht geweekt in water en vervolgens in reepjes gesneden.
2 Wortel, ontveld en in reepjes gesneden
1 lente-ui, fijn gesneden in reepjes
1 rode paprika, fijngesneden in reepjes
1 ui, fijn gesneden in reepjes
2 eieren, goed loskloppen, op smaak brengen met een beetje zout
Kruiden Ingrediënten:
1 theelepel gehakte knoflook (kan ook fijngehakte knoflook gebruiken)
4½ theelepel Oestersaus
2½ theelepel sesamolie
3 theelepel suiker
1 theelepel sesamzaadjes
Plantaardige olie om te frituren
Bereidingswijze
-Marineer het rundvlees met 1 theelepel oestersaus, suiker, sesamolie en knoflookgehakt, meng goed en zet minimaal 5 minuten opzij.
Vermicelli-bereiding:
-Week de vermicelli in een grote pan met kokend water volgens de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Spoel het water af en laat het weglopen, maar laat er geen koud water doorheen lopen, gebruik een keukenschaar om ze in vier tot zes porties te snijden.
-Voeg een theelepel sesamolie, oestersaus en suiker toe aan de gekookte vermicelli. Goed mengen.
-Verhit de pan, voeg een eetlepel plantaardige olie toe en bak de vermicelli 2 minuten. Zet dan opzij.
Groentebereiding:
-Blancheer in een andere pan de lente-ui en wortel samen in een pan met heet water gedurende 3 minuten en spoel af onder koud water om af te koelen.
- Kruid de lente-ui met een halve theelepel sesamolie, oestersaus en suiker.
-Voeg een eetlepel olie toe in een pan, zet op middelhoog vuur, roerbak de ui met zwarte schimmel, wortel, rode paprika en champignons 4-5 minuten.
-Om het ei te bereiden, bak je het in een pan als een pannenkoek en als het eenmaal gestold is, hak je het in reepjes.
Roerbak:
-Combineer Vermicelli en groenten samen in een pan. Breng het op smaak met 2 theelepels oestersaus en roer het snel door.
- Voeg het gemarineerde rundvlees toe en roerbak nog 5 minuten. Het is klaar om te serveren.
- Garneer met het gesnipperde ei en sesamzaadjes.
Bron
Asian Market