TAIWANESE SPAGHETTI ( è‚‰ç‡¥é¢ )
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 14-08-2021
Makkelijk en super lekker deze noedels met saus
Ingrediënten 4 personen
1 zak Taiwanese gele noedels (ongeveer 454 g)1/2 kg gemalen varkensvlees
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g bamboescheuten, uitgelekt en in blokjes gesneden
100 g verse shiitake-paddenstoelen, in blokjes gesneden
1 stengel verse groene ui, gesnipperd
Kruiden :
100 ml kippenbouillon
2 eetlepels donkere sojasaus (of oestersaus)
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels plantaardige/canola-olie
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel Chinese zwarte azijn
1/2 eetlepels Chinees vijfkruidenpoeder
Bereidingswijze
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel en laat uitlekken. Opzij zetten.
- Giet de kippenbouillon in een kom en meng goed met beide sojasauzen, zwarte azijn, vijfkruidenpoeder en bruine suiker. Opzij zetten.
- Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe, roerbak een minuut, gevolgd door het gehakt en kook 2 minuten. Verplaats de ui en het gemalen varkensvlees aan één kant van de wok, voeg dan gehakte knoflook toe aan de andere kant en laat het dertig seconden bakken tot het aromatisch is. Doe vervolgens champignons en bamboescheuten in de wok. Roerbak om goed te combineren.
- Giet de kippenbouillonmix in de wok.
-Laat 2 minuten sudderen en voeg een halve stengel gehakte groene uien toe. Zet het vuur uit en dan is de vleessaus klaar!
- Om dit heerlijke gerecht te serveren, doe je noedels in kom(men) en giet je de vleessaus erover. Voeg de rest van de groene uien toe voor garnering. Geniet er van!
Bron
Asia Market
Serveertip
In dit recept kan je de noedels ook vervangen door rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties